Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan toimintahäiriöistä, kuten virtsankarkailusta kärsivät kaikenikäiset. Vaivaa esiintyy erityisesti naisilla. Raskaus ja synnytys, ylipaino sekä hormonaaliset muutokset asettavat naisen lantionpohjalle erityisiä vaatimuksia.

Lantionpohjan fysioterapia alaselän kipu

Miehillä lantionpohjan toimintahäiriöt ovat usein yhteydessä alaselkäkipuihin ja eturauhasongelmiin. Lantionpohjan toimintahäiriöt käsitetään usein virtsankarkailuna, mutta lantionpohjan lihaksissa voi olla myös kramppeja ja kiputiloja.

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Keskivartalon ryhti ja tuki ovat myös riippuvaiset lantionpohjan lihaksiston kunnosta. Lääkäriä voi pyytää arvioimaan fysioterapian tarpeellisuuden, lähetteellä asiakas saa lantionpohjan fysioterapiasta kela-korvausta. Vastaanotolle saa toki tulla myös ilman lähetettä. On tärkeää hakeutua asianmukaiseen hoitoon ajoissa, sillä näin saavutetaan nopeammin tuloksia.

Lantionpohjan fysioterapia

Ohjattu harjoittelu on motivoivaa ja se perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan. Fysioterapiassa meillä on käytössämme lantionpohjan lihastestaukseen tarkoitettu EMG-laite, joka mittaa lantionpohjan lihasten kuntoa. Tarvittaessa hyödynnämme turvallista ja tarkkaa sähköstimulaatiota, joka nopeuttaa lantionpohjan kuntoutumista. Menetelmä on kivuton, hygieeninen eikä hoitotilanteessa tarvitse riisua. (Asiakas asentaa elektrodin itse wc:ssä).